.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

dinsdag 5 juni 2007

Ik ben trots op mezelf!!!! (7/12)

Ja ja, ik ben trots op mezelf! Dat mag ook wel eens gezegd worden. De hele week heb ik aan mental training gedaan en wiskundige analyses op vorige week los gelaten om te voorkomen dat het weer zo zou gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb deze week op verschillende momenten de chemo-dag proberen voor de geest te halen en te polsen hoe ik me dan voelde. In het begin werd ik dan meteen heel misselijk en later steeds minder. Verder het boek van Lance gelezen (zie vorige blog), en alle gesprekken, kaartjes en berichtjes van de afgelopen week in me opgezogen om de kracht in mezelf te voelen. 'Iedereen vindt je dapper en sterk Roos, dat ben je ook, je kan het aan!!'
Vanochtend voelde ik me heel erg optimistisch. Ik dacht 'spuit die zevende er maar in dan zitten we tenminste Over de helft ipv erop..'. Gevoelsmatig is dat heel fijn. Maar hoe dichterbij hoe nerveuzer ik alweer werd en ik het speeksel in mijn mond alweer voelde toenemen. 'Controle houden Roos, controle houden'. In het ziekenhuis in de wachtkamer voor de arts was ik weer helemaal relaxed. Na een uurtje wachten en een gesprekje bij de arts mochten we naar het dagcentrum. Poeh wat een energie kost dat om rustig te blijven. Het infuusprikken ging goed, maar na de eerste 2 medicijnen (nog geen chemo) moest ik opeens heel erg overgeven. Vreemd. Ik was helemaal niet zo gespannen dus het kwam een beetje uit de lucht vallen. Maar goed het is maar overgeven en het luchtte flink op. Ik heb toen toch maar een oxazepam (rustgevend tabletje) genomen, niet omdat ik in paniek raakte, maar puur om niet zo gefocust te zijn op de signalen van je lichaam. Voor de rest muziek geluisterd en wat gelezen en heel rustig gebleven. Niet meer overgegeven, ook geen gevoelens van paniek of misselijkheid en toen weer naar huis. Daar ben ik nu en het gaat best goed. Het is weer achter de rug en ik hoef geen antibiotica meer dus misschien valt de misselijkheid ook mee. Ik ben trots op mezelf, de controle weer over mijn eigen geest genomen...

Foto's
De foto's waren goed! Ik had gehoopt hier vol overgave te kunnen roepen dat ik kankervrij ben, maar dat durf ik nog niet helemaal. Op de CT-scan is nog littekenweefsel te zien en de petscan laat nauwelijks tot geen opname meer zien (dat is dus heel goed). Maar ja, is het nou nauwelijks of niet? In principe is het weg, maar de arts houdt een slag om de arm, hij beslist in augustus pas wat er gaat gebeuren en of het genoeg is geweest. Dan krijg ik weer een petscan en een CT-scan en dan wordt besloten of er toch nog bestraald moet worden. Daar ga ik niet van uit en hij ook niet, maar............ Je weet het nog niet. Het klinkt misschien niet zo, maar het is wel heel erg goed nieuws! Het slaat super aan en is eigenlijk al volledig weg.

Nu komt Matthijs thuis en ga ik even wat eten. Deze hebben we maar weer gehad en nu nog maar 5 te gaan!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Heee meis, super goed hoor! Fijn nieuws om te horen... Een collega van mij fietst en ik wil het eigenlijk ook gaan doen, alleen moet nog even een fiets regelen... maar ik zal vragen of ze zin heeft om met mij te fietsen die dag! Heel veel sterkte komende dagen! Als je zin hebt, ik ben 15 juni jarig... je bent uitgenodigd natuurlijk, maar kijk maar even hoe het dan is! Liefs en kus andrea

Anoniem zei

Maar je bent ook hardstikke sterk, en dapper, en geweldig, en knap, en lief, en een super vriendin :) Dat mag je niet vaak genoeg gezegt worden op momenten zoals deze(altijd trouwens).

Ik ben trots op je lieverd!

xxx as

Nadja zei

gefeliciteerd met deze uitslag!

Anoniem zei

yay
ik doe m alvast, anders is ie straks weg en hoort ie t niet meer: byebye cancer, and don't let the door hit you on the way out.
oh en er komt ineens een text van gollum naar boven, die heb je tenslotte hier ergens op je blog geplaatst, die hield zn oren dicht en zei: leave now and never come back! ha en het werkte ook nog.
tja ik zal er s wel zijn als er iets moet gebeuren, ik zit die week in augustus natuurlijk weer op zo'n zeilkamp. nou ja, ga ik waterfietsen voor je, goed?

dikke kus moena

Femmy zei

Bij mij was er op de CT ook nauwelijks iets te zien, en de PET was gewoon schoon. Dus ik ga er vanuit dat de arts niets durft te garanderen, omdat ie bang is voor schadeclaims. Ergo: Wat mij betreft ben je kankervrij! Woohoo!
*belt de fanfare en loopt in haar eentje een polonaise door de kamer*
Op 30 juni krijg je een dikke felicatieknuffel van me!!

Femmy zei

Oh, wat ik nu nog vergeet: een schouderklopje voor het jezelf mentaal onder controle te houden. Super gedaan!

Anoniem zei

ik sluit me aan achter de fanfare van femmy! *jululu jululu julululululululuuuh!*

keep that body pumpin' gurl!
Nathaly

Anoniem zei

Hallo Roos,
wat heerlijk om zo'n positieve uitslag te krijgen! ik had een tijdje niet gelezen en ben er net even voor gaan zitten. Over de helft, heerlijk moet dat zijn en nu maar aftellen. Je doet het super volgens mij!
Liefs Petra