.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

maandag 4 juni 2007

Ride for the Roses

Vorige week heb ik het boek van wielrenner Lance Armstrong 'door de pijngrens' gelezen. Zeg maar gerust in 1 ruk uitgelezen... Lance heeft een aantal jaar geleden zaadbalkanker in een zeer vergevorderd stadium gehad en was door veel mensen al opgegeven. Met zware chemo en een enorm doorzettingsvermogen heeft hij het overleefd EN heeft hij daarna 7 (!) keer de Tour de France gewonnen!! Dat is natuurlijk een hele prestatie en na het lezen van dit boek ben ik helemaal Lance- en wielren-fan.. hihi... Ik ben dan ook al hard aan het trainen. :-)
Lance is door de kanker nogal verandert volgens eigen zeggen en wilde iets doen voor alle mensen die kanker hebben (gehad) of krijgen. Dat heeft Armstrong ertoe aangezet geld in te zamelen voor kankeronderzoek, gericht op meer kans op genezing. In 1997 begon hij daarom in Austin, Texas de Ride for the Roses. Nederland was het eerste andere land dat dit initiatief volgde en dit jaar wordt ook in ons kikkerlandje de 10e Ride for the Roses gereden. En jawel... in Groningen! Er komt dan een heel peloton bekende en onbekende Nederlanders hier naar het hoge Noorden om 100, 50 of 25 km te fietsen voor de KWF. De 100 km geschied met racefietsen in een peloton, de andere afstanden zijn tour tochten. Iedereen kan dus meedoen! Je inschrijfgeld gaat naar de KWF en dat is natuurlijk alleen maar goed. Als ik hoor van mensen die bijvoorbeeld 20 jaar geleden Hodgkin hebben gehad en helemaal zijn opengesneden en veel ingrijpender behandelingen hebben gehad, dan ben ik zielsblij dat er veel onderzoek gedaan wordt. Dat gun ik natuurlijk alle mensen die (helaas) na mij komen ook!

En daarom vraag ik aan jullie: schrijf je in en rijd de Ride for the Roses op 19 augustus 2007 in Groningen mee! Dat is 5 dagen na mijn laatste chemo en de naam zegt het al: ride for the ROSES! Je krijgt een roos als prijs en een dikke knuffel van mij. Op www.ridefortheroses.nl kan je meer informatie vinden. Je kan ook als groep rijden dus als er meer animo is, laat het mij maar weten... Ik hoop jullie die dag allemaal te zien, ik ben gek op knuffelen! ;-)

2 opmerkingen:

Matthijs zei

He schoonheid, Als ik van jou die racefiets krijg dan fiets ik met Lance dat stukkie van 100km. (met het snot voor de ogen om eens een goede wieler term te gebruiken).
Met "die" racefiets bedoel ik dan die grijze in de etelage in de oude ebbingestraat natuurlijk.
;-)

Anoniem zei

Jaaaajaaa..... durf je dat niet op je studentenfietsie? Ik ga ook meedoen, ik twijfel nog over de 50 of 100 km. Een beetje bikkel gaat uiteraard voor 100 km, maar ja dat ben ik dan ook niet, Matthijs wel met zijn snot voor de ogen ;) haha..

Als we nu als een grote groep gaan met een fiets gaan. Wellicht jij achterop, op een tandem? Of is dat iets te vroeg na je chemo? We zullen zien. Ik zal hier even wat mensen aansporen (lees: Dali) dattie ook meedoet! lijkt me leuk, en voornamelijk nuttig!

xxx As