.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

zondag 16 december 2007

Controle 3

Overmorgen is het weer zover: ik mag voor de 3e keer voor controle naar de hematoloog. Aan de ene kant is het helemaal niet spannend omdat ik me eigenlijk gewoon heel goed voel. Maar ik weet dat het zo niet werkt.

Vorige week werd ik opeens een paar nachten wakker terwijl ik heel erg lag te zweten. De eerste nacht boeide het me niet zo, maar de tweede of derde keer werd ik toch een beetje nerveus. ’S Ochtends lag ik een uur lang op mijn rug naar het plafond te staren en te proberen de ‘signalen’ van mijn lijf te lezen. Voel ik iets? Is er iets verandert? Waarom zweet ik? Zelfde pyjama, zelfde dekbed, zelfde temperatuur… Heb ik andere gekke dingen? Voel ik knobbeltjes in mijn keel, oksel, liezen? Ik probeer me er niet aan over te geven, maar op die momenten is het toch wel even heel spannend. Vooral het gevoel dat als het mis is ik er niks meer aan kan doen. Ik bedoel daarmee dat we het wel kunnen behandelen, maar ik kan het op geen enkele manier meer voorkomen. Dus dan gieren de zenuwen wel weer even door mijn lijf en zie ik Thailand vervangen worden voor infusen en vreselijke chemo’s.

Maar goed, dan zweet ik opeens niet meer en verdwijnen al die gevoelens weer heel snel naar de achtergrond. Maar toch weet ik dat dinsdag gewoon weer een hele spannende dag wordt. Erop of eronder. Groene of rode stempel. Leven of overleven. Het blijft bizar.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog even 1 nachtje piekeren en naar het plafond staren. Daarna kun je weer een maand relaxen en dit keer in Thailand!!!!
Dikke knuffel M

Femmy zei

En? Ik ga er van uit dat alles gewoon goed is. Die spanning die verdwijnt vanzelf, naarmate je een aantal goede controles hebt gehad. Het heeft een beetje tijd nodig, hoewel het altijd spannend zal blijven natuurlijk.
Voor je het weet zit je heerlijk in het zonnige Thailand. Alvast een fijne vakantie!

Anoniem zei

Hi lieverd...

Ook ik ga ervanuit dat alles goed is gegaan! Kan toch ook eigenlijk niet anders? T was gezellig maandag, en moeten we maar snel weer doen!

xxx as

Anoniem zei

HAi Roos, hoe was je uitslag??Ik voel trouwens ook (te)vaak aan alle plekken waar ooit bulten hebben gezeten, en inderdaad ook alweer eens gezweten a'nachts. Ik ben nog nooit zo gefixeerd geweest op mijn lichaam als de laatste twee maanden. Ik mag weer op 7 januari, voe me verder trouwens ook uitstekend.....maar het blijft spannend, ik hoop wel zoals Femmy hierboven ook zegt, dat het slijt.
Daar vertrouw ik maar op.
Gemma