.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

donderdag 3 mei 2007

DE conditietest

Vanochtend was het dan zover.... DE conditietest.. Op zich is dit natuurlijk bij uitstek het moment om zo'n test te doen, want hoe slecht hij ook uitpakt, iedereen snapt het volledig.. Toch blijft het niet leuk om met je eigen onvolkomendheden geconfronteerd te worden. Daarbij weet ik zelf natuurlijk stiekem ook wel dat het verschil tussen nu en een paar maanden geleden niet zo heel groot is..
Maar goed. Dat weten zij en jullie niet! Alle gekheid op een stokje. Vanochtend was de sportmedische keuring. In een aftands gebouwtje op de parkeerplaats van het Martiniziekenhuis zat het Sport Medisch Adviescentrum. De apparatuur was zo nodig nog aftandser maar zal nog wel werken, tenminste dat hopen we maar. Ondanks al mijn 'ja-dat-heb-ik-kruisjes' op de vragenlijst kwam ik redelijk goed door de keuring. Mijn hart klopt goed, de longen blazen mooi, alles buigt wat buigen moet en strekt wat strekken moet, de reflexen zijn top, geen leuko's in de urine (Dat zouden ze potjandikkie eens moeten proberen!!) en een bloeddruk om oud mee te worden. Maar ja.. Dan die fiets he! Dat hield ik precies 6,5 minuut vol tot mijn benen ECHT niet meer wilden en mijn hartslag boven de 200 was gestegen. Uitslag: conditie onvoldoende. MAAR: niet slecht! Het kon dus nog slechter. Jippie!
Wat wel heel erg slecht nieuws was: ik ben te dik! Nee niet te dik, te vet... Je gelooft het haast niet maar toch is het zo. Dus ik ga me helemaal lens sporten en kom straks superstrak en afgetraind de kanker weer uit!
Ik ben gekoppeld aan een sportrevalidatie achtig centrum in Haren waar een hopelijk zeer knappe, jonge man mijn personal trainer wordt! Dat is uiteraard nog meer reden om hard aan dat strakke figuur te gaan werken. Maandag voor het eerst.

Daarna ben ik toch maar weer eens naar de kapper geweest. Mijn haar zag er ondertussen niet meer uit zo lang was het, maar onder het mom van 'ik ben binnen 2 weken kaal' werd een kapperbezoek steeds uitgesteld. Een echte Nederlandse krent zeg maar. Het is weer mooi kort en doorzichtig. Je ziet duidelijk dat het echt dunner wordt, maar het kan nog steeds gewoon dun haar zijn. Voor mij is het wel erg wennen aangezien ik normaal gezegend ben met een enorme bos haar.

Voor de rest gaat het eigenlijk heel goed. Ik ben vrolijk en ben bijzonder weinig aan het piekeren. Soms in bed als ik Matthijs in slaap heb geknuffeld lig ik nog met open ogen naar het plafond te staren, maar als ik mezelf dwing in slaaphouding te gaan slaap ik nog best snel. Ik kreeg laatst 2 nummers van Feist, een vroeger indie idool, die hele gekke jazzy ballads produceert. Een hele mooie stem en nummers om erg vrolijk van te worden. Daarom heb ik ze hier ook neergezet. Of je vindt het super of vreselijk, maar ik wordt er in ieder geval erg vrolijk van. Gewoon op het bovenste plaatje klikken en dan komt het helemaal goed.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Roos,
Wat raar, je zou te veel vet hebben?? Die apparatuur moet echt vervangen worden.
Wel lekker dat je op deze gecontroleerde manier aan je conditie kan werken. Ik zou maar genieten van de mogelijkheid (en het gezelschap van je begeleider)
Ik denk dat ik het raadsel van de bezorgde bloemen kan oplossen. Vorige week woensdag heb ik namens de collega's in Hoogeveen een boeket bij je laten bezorgen. We wilden je op een fleurige manier laten weten dat we aan je denken! Dat je de bloemen niet hebt kunnen zien is wel jammer. Maar doordat je melding maakt van deze vreemde gang van zaken, kan de boodschap die we over willen brengen toch bij je aangekomen. Nogmaals heel veel sterkte en weet dat we aan je denken.
Groet, Harma

Anoniem zei

hoi meissie
Het wordt wel erg vrolijk en gezellig om je blog te beluisteren en te lezen.
Ik krijg het gevoel in een feestje te belanden. Ik snap heel goed dat er zoveel mensen je blog lezen.
Het is een zeer aparte reis die je mee maakt en ik vind het fijn om gedeeltes met je mee te mogen reizen.
Dikke zoen, Karen

Anoniem zei

Hoi Roos,
Vanavond (vannacht) weer eens de moed verzameld om op je weblog te kijken. Wat ben ik onder de indruk van je verhalen en wat vind ik je dapper! Hang on girl, ik denk aan je....

Liefs Jacolien

Anoniem zei

hey schatje,

vers terug in de bewoonde wereld dus als eerste direct even je blog bekijken (oke ik geef het toe had eerst mn mail gecheckt, maar ter verdediging, die opent ie zelf direct)
maar goed kan je dus weer lekker online spammen.

dikke kus moena

Marianne zei

Hallo Sportieveling, nou ja, als het goed is word je een sportieveling! Succes met het hele sportgebeuren!! Laat je niet gek maken!! De alleraardigste groeten ook voor je vriendje van de mannen van marianne en ikzelf. xxx we vonden het vorige week zondag heel gezellig, maar Jesse vraagt zich af waarom je haar er nog op zit. Tja had ik het kind net uitgelegd hoe het allemaal ging met die zieke roos en haar sterke medicijnen, doet ze weer niet gewoon wat er verwacht wordt. Wereldwonder!!