.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

vrijdag 25 mei 2007

Smoothie taferelen

Magrita had vandaag een blender meegenomen om..... smoothies te maken! Toen we vanmiddag naar de film waren geweest was het alweer laat en dus ging we eerst eten. Terwijl Matthijs na het eten op de bank voor de tv lag, togen Magrita en ik naar de AH die nog open was om fruit en andere smoothie ingredienten in te slaan... Diepvriesfruit was het doel. Maar helaas... De meest luxe AH van Groningen verkoopt geen diepvriesfruit. "Alleen tijdens de feestdagen" meldde de verkoper. Ik opperde nog dat het bijna pinksteren is, maar helaas.. Toen maar naar het verse fruit. Eenmaal daar aangekomen was alles op, onrijp, te rijp of vreselijk duur. Daarbij wisten we toch eigenlijk ook niet zo goed wat er precies in moet zonder smoothie-receptenboek.
Magrita bracht heel voorzichtig ter sprake dat de smoothies van de AH in de bonus waren. Werd dit voorstel eerst nog hardhandig verworpen, na 10 minuten liepen we met 2 flessen kant en klare smoothies de winkel weer uit. Maar zo makkelijk laten wij ons natuurlijk niet kennen tegenover Matthijs. Struikelend van het lachen rolden we de trap omhoog de keuken in. 'Tja' meldden wij Matthijs 'het kostte wat, maar dan heb je ook wat!!'. In de keuken zei Magrita 'ik was de aardbeien gewoon even in het bakje hoor' en sneed met een mes op het aanrecht een denkbeeldige banaan in stukjes. Fluisterend voegde ze eraan toe: 'dat was de banaan!'. 'Ja' zei ik 'ik hoorde het!!'. Hahahahaha. Tranen over de wangen van het lachen, overigens zonder geluid, plastten we bijna in onze broek.. Zonder iets in de blender lieten we het apparaat een paar keer goed blenderen en met een boel 'oohs' en 'aaahs' leek het heel wat.. Daarna de fles kant-en-klare smoothie in de blender en met 3 glazen en een blender in de hand naar Matthijs. Ja dat was wel lekker. Magrita had het niet meer en piepte dat ze even naar de wc moest. Ik vroeg stoicijns of het wel zoet genoeg was, maar Matthijs vond het prima.
Tijd voor de 2e ronde: we hadden nog fruit voor een andere smoothie! Jaja 1 met mango en passievrucht... Af en toe was het opvallend lang stil vanuit de keuken omdat wij met de benen tegen elkaar geklemd en de adem inhoudend stonden te proesten van het lachen. Oooh wat is smoothies maken makkelijk! Dat heeft Matthijs ook gedacht. De 2e was ook erg lekker. 'Ja' opperde ik 'daar kan de AH niet aan tippen, of wel!?' Neee zei Matthijs ze zijn erg lekker! Toen hadden Magrita en ik het niet meer en schaterden we het uit. Het kwartje viel ook bij Matthijs en toen kwamen uiteraard de 'ik vond het al zo snel gaan...' en 'ik hoorde jullie al zo grinniken'. Al met al hadden wij een erg humoristische avond en 2 heeerlijke smoothies!!7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat zijn jullie creatief in het zoeken naar (nep) oplossingen. Echt lachuuh geblazen hoor, ook bij het lezen.
Fijn dat je je zo goed voelt en daarbij een beetje humoristisch ondeugend.
Ga zo door zou ik zeggen.
Liefs Roelie

Anoniem zei

hahaha! was een gezellig dagje gister, doen we snel weer een keer.... maar dan MET een smoothieboek? ;-)

dikke kus Magrita

Anoniem zei

haha hey schatje,

nou toch maar dat smoothieboek gekocht op vlieland he.
heb je al iets geregeld voor die viva la donna day ofzo? las namelijk dat je gratis schoonheidsbehandelingen en sauna's enzo kon doen. lijkt me wel iets voor jou om lekker te gaan doen. no ja heb je vast al helemaal onder controle en wist je allemaal al lang haha.
dikke kus moena

Femmy zei

Hilarisch!!

Anoniem zei

Hoi Roos, ik ben op jou blog terecht gekomen omdat ik aan het zoeken was naar info over Hodgkin, ik had namelijk een aantal verschijnselen die op deze ziekte wezen, na punctie van de lymfeklieren is er niks kwaadaardigs gevonden ....gelukkig.
Maar ik vind het leuk om je Blog te lezen en ik vind dat je je er superstoer doorheen slaat.Volgens mij is het retezwaar die chemo.
Petje af voor jou.
Groetjes Gemma

Fuentera zei

Hahaha...Zo kun je enorm veel lol hebben om eigenlijk niks!
Als je nou nog eens een blender hebt doe er dan eens het volgende in: Vanille ijs, melk, vanille vla en lekker veel verse aarbeitjes... en blenderen maar hmmmmmmmm heerlijk! Ook lekker en simpel sinaasappelsap vers is het best en lekkerst, banaantje en kiwi erdoor!
Liefs!

Anoniem zei

Meissie, goed te lezen dat je op de helft zit.
Melk, ijs en aardbeien... voor je volgende milkshake! (ook te nuttigen door de aarbeien te vervangen door bananen)
Succes, het leven van een vrouw met elektrische apparaten valt niet mee! xx mirjam