.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

maandag 27 augustus 2007

....., Boompje, Beestje

Een tijdje geleden schreef ik hier al dat ik het erg druk had met iets waarover ik toen nog niet kon praten. Ik zei dat het iets te maken had met van het leven genieten en dromen najagen. Gister las ik iets van een vrouw met borstkanker die zei ‘als er iets heel ergs gebeurd moet je niet gaan zitten kniezen, maar juist iets heel spannends bedenken om te doen.’ Laat ik mij daar nou volledig in kunnen vinden.


Een paar maanden geleden, terwijl ik midden in de chemo’s zat, had ik opeens heel erg de behoefte om alleen te zijn. Volgens mij heb ik dat ook wel een keer opgeschreven. Uiteindelijk heb ik toen maar één nacht alleen geslapen, maar daardoor besefte ik wel dat ik na alle chemo’s heel erg behoefte had aan een eigen plekje. Zoals velen van jullie weten wonen Matthijs en ik inofficieel al bijna een jaar samen wat bijzonder goed gaat! Maar… dat was oorspronkelijk niet de bedoeling. Matthijs zijn huis is nog in wording. Sterker nog, het is in zijn wording… Zijn paleisje op zijn manier gecreëerd. Het is gewoon nog niet mijn huis. Ik ben daarbij een halfjaar lang bijna 24 uur per dag omringd geweest met mensen en heb heel erg de behoefte om ook mijn eigen plekje te hebben en het leven weer even zelf te rooien.

Het punt is alleen dat ik een redelijk leuk huisje heb, maar op een niet zo’n leuke plek. Ver van de stad, een niet zo’n hele prettige buurt en geen enkele mogelijkheid om buiten te zijn. Dat zou al snel betekenen dat we altijd bij Matthijs zijn en dat was nou net niet de bedoeling. Ik heb mezelf dus ten doel gesteld om na dit halfjaar te gaan verhuizen. Ik wou een leuk huisje, het liefst met tuin.


Goed dat was de situatie een paar maanden geleden. Om een heel lang verhaal kort te maken (waarin ik zou vertellen dat huren geen optie was omdat de wachtlijsten te lang of de huren te hoog zijn) komt het erop neer dat…. IK EEN HUIS HEB GEKOCHT!!!


Woensdag zit ik bij de notaris, dus alles is zo goed als rond. Het had nog wel wat voeten in aarde. Om te beginnen natuurlijk het rondneuzen en opeens zwaar verliefd worden op een huisje. Dezelfde avond nog scherp onderhandelen en de deal sluiten. Daarbij hadden Michiel en Matthijs verwacht en gezegd dat de hypotheek met garantstelling geen probleem zou zijn, maar dat viel tegen. Garantstelling deden ze niet aan, of in ieder geval niet zodanig dat woij er iets aan hadden, dus opeens had ik werkgeversverklaringen (handig als je thuis zit met kanker), inkomensstijgingverwachtingen en meer van dat soort dingen nodig. Om nog niet te spreken van het feit dat ik nog met de behandeling van kanker bezig was. Maar het is gelukt! Wel met wat financiële steun waardoor de executiewaarde van het huis hoger is dan mijn hypotheek en ik dus geen overlijdensrisicoverzekering nodig heb (voor de geïnteresseerden).


Het huis staat vlakbij Matthijs, vlakbij alle soorten winkels, vlakbij het centrum, vlakbij mijn zusje en Magrita. Het is niet heel groot, maar heeft hoge plafonds met ouderwetse schouwen en ornamenten én, niet te vergeten, een tuin van 40m2!! De keuken en de badkamer ga ik vernieuwen en dan is het echt een paleisje… Ik ben dus helemaal blij!


De mensen aan wie ik het vertel reageren nogal verbaasd, daarom nog even het volgende: tussen Matthijs en mij gaat het echt helemaal geweldig! Wij zijn gelukkiger dan ooit, zijn zielsblij met elkaar, zullen nog steeds heel veel samen zijn, maar dan in twee huisjes. Hij een bad, ik een tuin. Daarbij heb ik daar een rustige plek om te studeren en heb ik zo’n goede koop gesloten dat ik het altijd weer zonder verlies kan verkopen.


Zelf vind ik het wel stoer. Ik grap dus tegen iedereen ‘tja ik dacht ik heb kanker laat ik een huis kopen!’. En laatst op een feestje hadden we het over de laatste loodjes. Ik vertelde dat je telkens iets moet zoeken om door te gaan, de ene keer denk je ‘nog maar een maand’, dan weer ‘nog maar 3 keer’, of ‘we zitten al op driekwart’. En als niks meer helpt… Tja dan koop je een huis! Tussen de chemo’s door hypotheken regelen, notarissen bellen, en verbouwingen plannen. Zorgen dat maandag alles weer bij de organisaties lag zodat ik weer een paar dagen ziek kon zijn. Het was wat hectisch, maar het is gelukt en daar ben ik best trots op!!

10 opmerkingen:

Femmy zei

Superrr! Ik weet dat je dit graag wilde, want dat had je me verteld! Ik vind het helemaal geweldig dat het financiële gedeelte (hypotheek krijgen als je kanker hebt gehad) ook gelukt is! Als ik zelf de stap durf te nemen, dan kom ik bij je om advies!

Ik ben heel blij voor je! Geniet van je eigen plekje en van het mooi maken enzo. Wanneer krijg je de sleutel? Leuk, leuk, leuk! Gefeliciteerd!

Anoniem zei

Heel gaaf! En het leukste gedeelte komt nog: Het inrichten! Het helemaal naar je eigen smaak en gevoel mogen maken HEERLIJK!! Ik ben echt blij voor je en ik kan maar een ding tegen je zeggen: GENIET ervan! En als je tips nodig hebt bel je maar!
Dikke kuzz Maeike

Anoniem zei

Wauuwww wat gaaaaaaf zeg!!! Echt heel leuk!
Heb je niet een link via funda zodat ik alvast kan gluren?

xx mari

Mariska zei

Gefelciteerd met je nieuwe woning! Echt leuk!!! Wat heerlijk om erover na te denken wat voor kleuren je het gaat schilderen, gaat inrichten etc.

Alvast een hele fijne vakantie! Geniet ervan en vooral van elkaar...

Liefs Mariska

Ex-bewoonster zei

Hier de ex-bewoonster van het huis :-)
Ik wens je net zoveel woonplezier in 'mijn' huisje als ik dat heb gehad de afgelopen 4 jaar. Zelf heb ik ondertussen ook een huis gekocht in Bussum, waar ik erg blij mee ben.

Ben ook je verhalen op deze blog met interesse aan het lezen. Ben benieuwd hoe het verder met je gaat, en ook hoe je het één en ander gaat verbouwen.
Veel succes met alles!! En vanaf woensdag is het huis écht van JOU!!

Groetjes Lieneke.

Anoniem zei

Oh Roos, wat goed van je!!! Ik hoop dat je er heeeeeeel veeeeeel gelukkige en gezonde jaren mag doorbrengen.
Maak er wat moois van!!!
Ennuh suc6 met de komende onderzoeken en uitslagen.
Roelie

Anoniem zei

Hee bijna buurvrouw!!

Wij gaan zooooooveeel kopjes thee doen!!! ( en andere drankjes natuurlijk...) En elke avond schreeuwen we dan even weltrusten uit het raam!! ;-) Zie het helemaal zitten! haha

x Magrita

Anoniem zei

wauw! das heftig! maar supercool joh!
het lijkt wel waar te zijn he.. je lijkt pas de waarde van leven en het najagen van je drongen Echt te beseffen als er iets mis is. raar eigenlijk he.. maar dat herken ik bij mezelf en ook bij anderen. Anyways, je doet het nu wel! dus geniet van je ding meissie!

Nathaly

Anoniem zei

Hoi Roos,
Hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe eigen huis! Een goede stap hoor, hartstikke leuk. Je zult het lekker druk krijgen, maar het bezig zijn in en om huis geeft enorm veel positieve energie. Dat is mijn ervaring tenminste. Veel plezier en creativiteit gewenst.

Een hartelijke groet, ook aan Matthijs: Geja Casu.

Anoniem zei

LEUK, LEUK, LEUK!

Gefeliciteerd! Geniet maar lekker van je nieuwe huisje!

Liefs, Martine