.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

dinsdag 27 februari 2007

Ik ben er nog...

Hallo allemaal!

Ik ben er nog hoor! Mijn computer deed al tijden erg raar en was erg langzaam en de afgelopen dagen was de vader van Astrid zo lief om m op te lappen, waarvoor grote dank. Ik had wel een computer te leen, maar het internet weigerde volledig. Nu net weer thuis met eigen lappie en alle berichten en emails gelezen... Dus nu weer even een bericht van mij.

Na een leuke zaterdag heb ik twee enorme dip-dagen achter de rug. De slaappillen werkten totaal niet en in deze situatie is moeheid funest. Zondag na enorme huilbuien en totale moeheid onder dwang van Matthijs en mams naar de bank in matthijs z'n huis getransporteerd onder een dekentje waar de hele dag wat mensen langskwamen en mijn humeur langzaam wat opkrabbelde. Matthijs was boven aan het klussen en afwisselend zaten Michiel, Astrid en Dali en Niki bij mij op de bank. Helaas de nacht daarna weer bijna niet geslapen dus de maandag was toen ik wakker werd net zo naar. Meteen de huisarts gebeld en om 9.40 kon ik terecht (dat kan opeens op dezelfde dag als je kanker hebt ;-) ) Wat wel betekende dat ik mijn bed uit moest en dus ECHT heel weinig slaap had gehad. Jemig wat was ik moe. Van de huisarts nog weer een pilletje erbij gekregen en het nog even gehad hoe het nou toch in hemelsnnaam kan dat ik anderhalfjaar lang met klachten heb rondgelopen zonder dat er ooit een diagnose gesteld is, laat staan dat er onderzoek naar gedaan is. Geprobeerd geen verwijten te maken, hoewel hij wel zichzelf en de dermatoloog (die toch het meest te verwijten valt) uit de wind probeert te halen, maar wel aan te geven hoe de jeuk mijn sociale leven het afgelopen half jaar heeft beinvloedt. Altijd slecht slapen, 's avonds niet meer weggaan, geen kleren meer verdragen.... En altijd het gevoel dat het van binnenuit komt en er iets helemaal niet klopt en geen arts die het serieus neemt. En dan uiteindelijk door puur toeval kanker ontdekken. Dat frustreert al probeer ik daar niet teveel energie in te steken.

Maandag dus... Na de dokter op de bank in slaap gevallen en een DVD gekeken en toen met paps naar het ziekenhuis voor een CT -scan, ditmaal van de onderbuik. Zondag al de hele dag contrastvloeistof gedronken en 4 uur voor het onderzoek nuchter (en das knap lastig voor een vreetzak als ik...). Weer een naald in mijn lijf (dat staat me nu al tegen...) en het ergste: ze kenden me al bij de CT-scan!! "Hee jij was hier vorige week ook! Nu de onderbuik?!"... dusssss, bij het weg gaan was het een hand omhoog en "tot de volgende keer".... dubbel dussssss. Daarna lekker even de kroeg in en trok de moeheid alweer wat weg. En nu ECHT wachten op vrijdag.

Ondertussen twijfel ik ook of die beenmergpunctie uberhaupt nog wel moet... Ik heb nog steeds geen uitnodiging ontvangen en m'n longsarts wist het ook niet heeel zeker. Omdat het me vrij belangrijke info lijkt voor de hematoloog voor vrijdag had ik hem deze week wel verwacht. Dus wie weet..

Vandaag gaat het trouwens goed!!! Lekker geslapen en dus meteen weer vol goede moed. Lekker uitgeslapen en DVD-tje met Anke gekeken na wat opruimen. En nu dus mn comp weer opgehaald. Morgen moet ik naar de tandarts ter voorbereiding op de chemo die waarschijnlijk volgende week al begint en dan 's middags met mn zusje en mn moeder naar de lappenbeurs.. Jaja wat ze al niet verzinnen ter afleiding. hihi.

Mensen ik ga slapen. Het gaat best goed met me al zie ik steeds meer op tegen vrijdag. Ook omdat ik hoorde dat als het toch non-hodgkin blijkt te zijn de chemokuren niet poliklinisch kunnen en me wekenlange ziekenhuisopnames te wachten staan. Nah ja, we zien het allemaal wel. Ik geniet ontzettend van jullie berichten en kaarten, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Daar kijk ik echt naar uit. Nog 2 dagen en dan is er weer duidelijkheid... Nu eerst op naar morgen. Weltrusten!! xx

11 opmerkingen:

Tessa Dennert zei

Hallo!
Ik ben Tessa Dennert. Ik ben de dochter van Jet van der Weerd, en die is weer samen met Dirk Borst.
Ik kwam via de hyve van Harald op die van jou terecht en toen zag ik deze site staan. Ik heb van Dirk al gehoord wat er allemaal aan de hand is en ik vind het echt heel erg voor je!
Ik wou even laten weten dat ik het heel knap vind hoe je er mee omgaat. Het lijkt me heel moeilijk om elke dag weer op te moeten schrijven wat je hebt meegemaakt en hoe je je voelt. Heel confronterend lijkt me dat.
Ik wens je echt het allerbeste en heel veel sterkte!

Groetjes,
Tessa Dennert

Anoniem zei

hee lief nichtje!!!

ik heb al een paar keer geprobeert te mailen maar hij komt gewoon niet door dus dan zo maar even!!
Ik ben onder tussen een trouwe blog lezer van je geworden en wilde je daarom nog even heel veel strekte wensen,zeker voor vrijdag en ik zal hel hard aan je denken!!
Hele dikke knuffel,
kim
Ps: Mail me trouwens je adress nog even door!!

Matthijs zei

Hi Schoonheid,

Kom ik er toch mooi even achter dat je helemaal niet luisterd als ik je allerlei levenswijsheden vertel!! Nou mooi is dat! Misschien helpt het als ik je gewoon een berichtje achterlaat. Dus bij deze: (Tja ik moest het toch even kwijt)

'Trein niet schoner dan auto'

door onze internetredactie

AMSTERDAM - Het is een misverstand dat reizen per openbaar vervoer minder belastend is voor het milieu dan de auto. Dat zegt het programmamanager Jan Anne Annema van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, een zelfstandig orgaan binnen het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

“Per reizigerskilometer is de auto grosso modo niet veel meer vervuilender dan het ov”, aldus Annema in dagblad De Pers.

De tijd dat de trein schoner is dan de auto is voorbij, zegt Annema. “Twintig jaar geleden was dat misschien zo, maar nu niet meer. De elektriciteit voor treinen moet ook worden opgewekt en elektriciteitscentrale kennen een forse CO2-uitstoot. Bij auto’s zijn er forse sprongen vooruit gemaakt, maar treinen zijn nog altijd zwaar en kosten veel stroom.”

Ook is het niet rendabel te investeren in het openbaar vervoer om het fileprobleem in Nederland op te lossen, zegt topambtenaar Carl Koopmans van Verkeer en Waterstaat in hetzelfde artikel in De Pers.

Volgens Koopmans is het bewezen dat openbaar vervoer geen goed alternatief biedt voor de auto. Het autogebruik stijgt voortdurend, terwijl het gebruik van de trein sinds de invoering van de ov-studentenkaart in 1991 ongeveer gelijk blijft, voert Koopmans aan, die tevens hoogleraar Infrastructuur en Mobiliteit aan de Universiteit van Amsterdam is.

“Het fundamentele nadeel van openbaar vervoer is dat je bijna altijd voor- en natransport nodig hebt. De auto blijft niet automatisch staan als er wel gebruik wordt gemaakt van de trein”, volgens de hoogleraar.

Roos zei

Fijn schat.... Fijn.... ;-)

Anoniem zei

Lieve Roos!!

Wel heel fijn voor ons als geinteresseerden dat jij zoveel moed hebt om je lief en leed op papier te zetten!! Je krijgt het wel enorm voor je kiezen!! Ik hoop dat de onzekerheid wat de diagnose betreft niet lang meer duurt... Ik, wij allemaal hier, denken aan je, hebben het over je, leven mee... mocht je langs willen wippen als je hier tegenover bent in het UMCG dan kom je langs he!! He lieverd, sterkte hooor, ook voor a.s. vrijdag. Dikke kus en hug
Fokje

Anoniem zei

Ha schat!

Nou de lappenmarkt was me toch lol! Het was een beetje type alla; huishoud beurs all over again! Mensen met trolley's je kent het wel! Erg grappig om dus te zien, al hadden we gelukkig snel het hok gevonden waar je kon snacken(kon je ook al van verre ruiken.. bleeh). Doen we snel weer een keer of niet?? Schat, ik hoop dat alles bij de tandarts goed ging, en ik spreek je morgen vast wel weer eventjes!

xxxxx je vriendinnetje...

Mirelle zei

Lieve Roos,

ik weet niet wat ik lees?! Op Webct stond een bericht dat je op de universiteit was komen vertellen dat je ziek was en daarna werd er verwezen naar notulen waarin dan meer zou staan. Ik eerst me rot zoeken tot ik uiteindelijk op je weblog kwam. Ik ben even sprakeloos...
De afgelopen weken (maanden) zei je wel eens dat je moe was en er door heen zat en dat je zo veel jeuk had. En dat je van Matthijs rust moest houden, naar je eigen lichaam moest luisteren en dergelijke. Maar aan iets kwaadaardigs heb ik nooit gedacht. En helaas ben ik er altijd wel op gespitst. Dat krijg je als je in de Daniel werkt.

Lieve Roos als ik later op de dag meer zinnige dingen weet te schrijven dan alleen maar je heel veel sterkte te wensen, dan log ik nog even in.

Lieve groet, Mirelle

Anoniem zei

Heeeeeee Roos,

Even tijdens werkuren op je Blog....moet kunnen.

Ben blij om te zien dat je blog ook zwaar educatieve milieu problematiek aan de orde stelt.
Weer wat geleerd!!!!!(wat leer ik toch veel van je;-)

Nou meid, nog 1 dag door.
Hou je taai, kdenk aan je.

Sterkte, Linda

Anoniem zei

Hey Roos,

Ik heb via Renee gehoord dat je ziek bent en ben even op je weblog gaan kijken! Ik hoop niet dat je het raar vindt dat ik nu reageer terwijl we elkaar geloof ik al jaren niet meer hebben gesproken.. Maar ik moet gewoon even kwijt dat ik je ongelooflijk stoer vind en dat ik je alle sterkte van de wereld wens.

Liefs Neeltje Steen

Anoniem zei

Hallo Roos,

Jeetje dat dit er achterweg is gekomen, niet voor te stellen! Ik leef met je mee, heb er vannacht over gedroomt!
Heb je getracht te bellen op je o6, dit lukte niet,ik kreeg een heel lief stemmetje van ene kirsten, dus fout nr. Ik probeer volgende week nogmaals, hopelijk heb ik dan het goede nr. Kan jij even je boeltje overdragen

Anoniem zei

Nog even dit Roos,

bovenstaande was mijn berichtje
groetjes van:
petra, je collega die net niet was aangenomen( maar nu wel een klein contractje heeft).

Tot gauw,
Petra