.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

vrijdag 16 februari 2007

week 1

Dag mensen.....

Op veler verzoek en na een week eindeloos veel bellen om iedereen van alles op de hoogte te houden hier dan mijn weblog.. Eerlijk gezegd dacht ik er nooit een nodig te hebben aangezien ik niet van plan was een verre reis te gaan maken en zeker niet om ziek te worden. Nou, dit is het moment om met z'n allen te hopen dat ik Toch die reis ga maken, maar helaas....

Om bij het begin te beginnen (ik hou het nu even kort want het is 1 uur 's nachts, later vast en zeker een vollediger beschrijving van de afgelopen week): Vorige week donderdag kwam ik bij de endocrinoloog in het UMCG ter controle van mijn schildklier. Aangezien ik al een tijdje last van mijn longen had vroeg ik hem daar even naar te luisteren. Dat klonk niet helemaal goed dus er werd met spoed een X-thorax, ofwel longfoto, gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken: er zat (zit) wat vocht in mijn rechterlong en de arts dacht dat dat ws een restant van een niet opgemerkte longontsteking was. Dus: maandag naar de longarts, misschien wel voor een punctie.

Maandag met m'n moeder bij de longarts, toch wel wat zenuwachtig voor een eventuele naald in mijn long, maar verder vol de bekende humor. Tot het zien van de longfoto. De longarts schrok, wij ook.
Naast mijn luchtpijp bleken mijn (waarschijnlijk) lymfeklieren veel groter te zijn dan normaal en dat kon maar een paar dingen betekenen en al die dingen waren slecht nieuws. Tranen. Na het bellen van Matthijs in de ziekenhuismallemolen terecht gekomen, want: verdenking op (non)-Hodgkin, kanker.
Met spoed een CT-scan gemaakt, heel veel bloed geprikt, terug naar de arts waar we nog meer bevestiging kregen van het hele slechte nieuws. Daarna de longpunctie, die me toen al weinig meer kon schelen, en nog meer bloedprikken: tumormarkers. En dan naar huis (wel met opgeeiste slaappillen) met het bericht dat we woensdag meer zouden horen.
Ondertussen natuurlijk de hele familie gelokaliseerd en thuis gehuild, gelachen, gezwegen en nog veel meer gehuild.

Even kort: woensdag weer bij de arts geweest, geen nieuws, alleen nieuwe onderzoeken gepland en gehoord dat er een kijkoperatie gaat plaatsvinden. Ondertussen heeft m'n telefoon niet stilgelegen. Vreselijk vind ik het om mensen het slechte nieuws over de telefoon te vertellen, vreselijk om al het verdriet bij anderen te zien, maar ja zoals mama al zei: dat hoort erbij. Liever gewoon in real-life uithuilen, praten en knuffelen.

Donderdag kreeg ik bericht uit het ziekenhuis dat ik vrijdag moest komen voor de voorbereiding op de operatie. Gister dus. De hele dag vanaf 10.00 uur op mijn (eenpersoons)kamer (JOEHOE) gelegen en wachten op: hartfilmpje, weer bloedprikken, zaalarts, verpleegkundige, chirurg en anesthesist. Om 17.30 mochten we eindelijk naar huis.

Een beetje afleiding kan nooit kwaad en daarom zijn we (Niki, Astrid en ik en Matthijs als chauffeur) naar Amsterdam getogen voor, jawel, de huishoudbeurs.. Helaas ben ik de hele week al verschrikkelijk moe en misselijk (ik heb zo'n vaag vermoeden dat mijn lijf alvast oefent voor de chemo ;-) )maar desondanks was het een erg leuke dag. (zie foto)Morgen (zondag) eerst nog wat bezoek en dan om 17.00 richting ziekenhuis. Maandag zal ik om ongeveer 12.00 geopereerd worden. Ze gaan dan een biopt van het verdachte weefsel nemen om te bekijken wat het precies is. Het duurt 5-7 werkdagen voordat we dat weten. Ondertussen mag ik dinsdag en hele misschien maandag alweer naar huis. Voor de geinteresseerden: ik lig dus in het UMCG op afdeling B1, kamer 35.

Nu ga ik slapen, ik heb het hele verhaal maar even snel neergetypt, er zal geheid meer volgen.. Slaap lekker allemaal! kussen van Roos

14 opmerkingen:

Astrid zei

Oh schatje toch... heel fijn dat je een blog hebt geopend. Zodat we hier kunnen lezen; en jou, Matthijs, je ouders, je zusje en alle anderen iets meer rust krijgen... Op deze manier kan ik dus alles begrijpen zonder steeds details te moeten vragen. Wel fijn voor jou dus.

Lieverd, hopelijk tot vanavond nog eventjes...

xxxx As

Lientje zei

heej roosje,
heel veel sterkte vandaag en morgen!!
x lien

Leida zei

Hoi Roos
Wat goed van je dat je al zo'n mooie weblog gemaakt hebt.
Maak er een mooie zondag van en voor morgen Sterkte!

Liefs Leida Leo

margot zei

Lieve Roos,
heelveel sterkte maandag en erna natuurlijk ook! Dit is een goede manier om iedereen op de hoogte te houden.Goed gedaan en...je gaat het goed doen..
X Margot

Marianne zei

hai die roos en ook matthijs,
nou dat is een super goed idee om iedereen zo op de hoogte te kunnen houden van jullie wel en wee. Sterkte met de operatie morgen en we hopen op de best mogelijke berichten!! liefs voor jullie beide
RemcoMarianneJesseStijn

Anoniem zei

hee roos
ik spreek je nooit meer, maar kwam via hyves ineens hier.. en schrok me rot!
heel veel sterkte de komende tijd!
Jorien

Anoniem zei

Dag lieve Roos!

Maandagochtend 8.30 uur, jij hier tegenover de GGD in het UMCG, op steenworpafstand.... lieve, dappere, sterke Roos, ik denk aan je, veel sterkte deze dagen, tot heel gauw, dikke knuf en hele dikke zoen! Fokje

Anoniem zei

Lieve Roos, Met bewondering je relaas gelezen. Heel fijn om te merken dat je je humor nog niet kwijt bent. Heel veel sterkte de komende dagen en hou je taai. Ik denk aan je. Dikke knuffel,
Jur

afke de jong zei

Hoi Roos,
dappere vrouw, zet um op . Ik denk regelmatig aan je . Afleiding nodig loop gewoon binnen voor een bakkie of ...

groeten Afke

Anoniem zei

Hey Roos,
Toen ik het slechte nieuws hoorde van mijn mams, schrok ik écht! Ik wilde meteen van alles doen maar ik wist niet wat. En toen besefte ik me later ook wel dat ik niet veel kán doen. Behalve dit soort dingen dan; zeggen dat ik aan je denk en dat ik met je meeleef. Ookal zien wij elkaar alleen op familiegebeurens etc., ik heb de afgelopen dagen veel aan je gedacht. Je staat er niet alleen voor! Kom op he!
Knuffel van je nichtje Sanne

Anoniem zei

Hoi Roos,

Even op de kosten van de baas bloggen (raamambtenaar heet dit). Alles goed gegaan bij je vandaag? Ik ben nog even langs geweest maar je was nogop ok. Daarom maar een kaartje achter gelaten bij de dame van de balie. Ik hoop datje het een en ander wat van je af kunt zetten en ookkan genieten van de beginnende lentezon, terwijl het vanochten toch echt - zoveel graden was. Wat nou lentezon. Donderdag bij onsgoedgegaan, een juiste beslissing van je om lekker thuis te blijven, het was hectisch. Goed idee van je om het zo te doen. Denk wel aan de niet medici dat zeniet van allerlei vreselijke medische termen om hun hoofd krijgen geslingerd van je. Groeten en tot de volgende keer.
suc6 Fokke

Eltjo zei

Moeilijk te reageren, maar in ieder geval heel veel sterkte!
Eltjo

marscha zei

Hey Roos,

Na gisteren nogmaals veel sterkte. Vooral met wachten op vrijdag. Ik vond het heel dapper van je dat je gisteren zelf kwam vertellen hoe 't met je is.

succes met alles! Gr. Marscha

Anoniem zei

Hallo Roos en Matthijs.

Allererst heel veel complimentjes voor je moed, om alles aan de computer toe te vertrouwen, wij wensen jullie alle twee heel veel sterkte toe voor de tijd die komen gaat,wij leven met jullie mee vanuit nieuw-schoonebeek.
groetjes van Gerrit-Jan en Martha