.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

zondag 15 april 2007

ZOMER!!!

En toen was het zomer! In april.... Onvoorstelbaar. Ik liep net buiten om iets in mijn auto te leggen en toen besefte ik dat zo'n avond als vanavond niet vaak voorkomt. Het was 22.00, en buiten nog warmer dan binnen. Dat komt in de zomer natuurlijk wel vaker voor een zomerse zwoele avond, maar nu was hte donker. Daardoor voelde het buitenlands. Normaal zijn dit soort avonden er in juli of augustus en dan is het nu nog licht. Even waande ik mij in een wereldstad als Madrid. Donker met overal lichtjes in een luchtig zomerjurkje op slippertjes met hier en daar de geluiden van dronken studenten, een ambulance, lachende mensen.... Het waren een erg fijne 5 minuten!

Maar goed. De ergste dagen zitten er weer op. Het was niet zo vreselijk als de vorige keer, maar dit keer heb ik wel 2 keer overgegeven. De dag na de chemo ben ik zoals jullie hebben gemerkt in bed gebleven. Dit beviel best goed. 'S middags werd ik wel wat beroerder dus dacht ik dat het misschien lekker was om even in bad te gaan. Ik lag er amper 5 minuten in toen Matthijs bovenkwam en het te warm vond. Het ging best goed, maar het was ook wel weer genoeg. Dus het water weer weg en ik omhoog terwijl Matthijs mij afdroogde. Toen ging het niet meer zo goed. Ik werd helemaal beroerd en duizelig. Hijgend puffend en huilend zat ik op de rand van het bad te draaien en te tollen. Ik dacht dat ik flauw ging vallen. Na een tijdje zei ik 'ik moet kotsen' en half kokhalsend kwam na een paar keer alles eruit. Huilend en trillend stond ik daar in de badkamer, bloot, met Matthijs en Astrid erbij in de gootsteen over te geven. De schaamte voorbij. Vreselijk... Daarna maar snel weer in bed gedoken en weer iets geleerd: Een dag na de chemo in bad is geen goed idee...
De dag erna (donderdag) ging het redelijk. Beroerd maar niet zo verschrikkelijk erg als de vorige keer. Vrijdag was Astrid er weer. Ik was net wakker, had nog niks gegeten of gedronken, maar op de bank opeens een kokhals. Ik strompelend naar de keuken en ja hoor. In ongeveer 6 keer kwam alles wat er in zat (dus voornamelijk maagzuur) eruit. Dat was wel even schrikken want dat verwacht je niet de laatste dag dat je je ziek zou moeten voelen. Weer was alles dus anders..

Gister had ik een hele zware dag. Lichamelijk ging het weer wat beter en juist daardoor is er weer meer plek voor andere gedachten. En die komen soms hard aan. Dan is het besef er dat ik niet gewoon 5 dagen misselijk ben of een griepje heb, maar dat ik gewoon kanker heb. Kanker. En dat dit nog 9 keer moet, elke 2 weken weer. Ik kan het niet meer... Ik wil het niet meer... Ik KAN niet meer... Zwaar depressief en alleen maar huilen. Matthijs probeerde me eruit te trekken en probeerde vooral ook mij mezelf eruit te laten trekken. Dat laatste was onmogelijk. Matthijs vroeg wat ik leuk vind om te doen, wara ik energie uit haal. En dat is nou net het probleem. Alles waar ik energie uithaal mag ik niet meer. Even de stad in lopen, wat door winkels rommelen, op een terrasje zitten, uit eten, naar de bioscoop gaan... Al die dingen die me op de been zouden houden zijn ook nog eens weggevallen. Maar goed ik wil het er niet te lang over hebben. We hebben met de cabrio gereden en dat hielp een stuk. En vandaag hebben we heerlijk genoten van het mooie weer. Lekker naar de hoornseplas geweest met vrienden en buiten gegeten.
Mijn haar valt nog steeds flink uit (wat ook wel zo zal blijven.... ) dus draag ik nu vaak een petje om niet een hand vol haar te hebben als ik gel in doe en de hele dag rondfladderende haren in mijn gezicht te krijgen... Echt zichtbaar is het nog steeds niet. En tot die tijd is het toch een beetje raar om het eraf te scheren...

Nu ga ik lekker slapen.. X

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben blij dat het iets minder erg was deze keer... alhoewel... minder erg... het zal nooit wennen ben ik bang. Ook niet voor mij, niet voor jou, niet voor mathijs.. voor niemand... Daarom ga ik maar verder met de spirit van Moena, lekker spammen je blog :) Want dat is wetenschappelijk aangetoond, het helpt. Het helpt echt. Dus bij deze.. spam spam ;)

Liefje, tot snel
xxx as

Matthijs zei

Dag Schoonheid,

Geniet je lekker van het mooie weer! Niet met je naaldhakken op het dakterras! Ik hoop dat je de dag een beetje doorkomt en niet te veel verveeld. Je schrijft in iedergeval mooie stukjes. Ben niet zo'n trouwe lezer van je blog maar eens in de zoveel tijd haal ik ff wat schade in. Stukken interesanter dan die saaie mailtjes op het werk.
Dikke kus en tot vanavond.
X

Anoniem zei

spamspamspamspamspamspam

hey schatje,

fijn dat je toch ook lekker wat van het mooie weer mee kunt pakken. hou vol, vrijdag zien we elkaar weer.

dikke kus moena

Anoniem zei

Dan ga ik je ook maar spammen. Het leuke nieuws is dat we al bijna naar schier gaan!!! Niet teveel in de zon liggen want dan ben je straks bruiner dan ik en daar hou ik niet zo van. Als je wilt dat ik morge een kopje thee kom drinken moet je maar bellen ik ben de hele dag in groningen.

Dikke kus niki

Anoniem zei

Hallo Roos.
Ik ben onder de indruk van jouw schrijfkunst, maar nog meer hoe jij je gevoelens verwoord met name wanneer het een rotdag is,en je weg dreigt te zakken in die diepe put, maar jij klimt er toch maar weer uit, en weet....! dat jij je soms ellendig ziek, en zelfs zielig mag vinden? Om er daarna weer tegen aan te gaan, en dat doe je.
Roos klasse!!!!!!!!!
Voor de komende behandeling sterkte van ons uit Nieuw Schoonebeek. groetjes ook aan Matthijs.

Gerrit Jan en Martha

Marianne zei

hai roos,
jammer dat we gisteren niet konden komen, maar we zijn nu vast wandelende bacillen met zijn vieren. Jesse is echt niet fit dus we durfden het niet aan met je! Het laatste wat we willen is dat je ziek wordt door ons bezoek. Nou ja, dan moeten we zelf de ferrero rocher maar opeten. Nee hoor, we komen vast gauw en anders laten we de bacterie-fabriekjes thuis (wel met oppas uiteraard!, ja voordat je een melding maakt bij het AMK)

Sterkte, hoop dat het nu echt beter met je gaat SPAM SPAM xx Marianne

kristan zei

He Roos,

Ik moest je van Kristan even een dikke knuffel geven. Ik heb dat het nu weer wat beter gaat. Ik lig nu voor pampus op de bank. Dat zo'n klein ventje mij zo kan uitputten.En wie heeft borstvoeding bedacht Aauww. Maar hij is wel een droppie. Als je weer eens in de buurt bent kom dan gerust langs. Doe lekker rustig aan, ga ik ook doen.

liefs Agnes en Kristan

Anoniem zei

Hey Meisje!

Allereerst ik vond je er echt goed uitzien zondag! En ikm ben blij dat je je weer wat beter voelt. Op het moment ben ik 'stiekem'tijdens mijn werk weer even aan het bijlezen. Was even een tijdje niet aanwezig geweest, daarvoor mijn excuses. De tweede computer (en waar ik op kan werken) is aan het printen (posters op A0) en dat betekend dat ik die compu niet mag gebruiken zo lang anders slaat de printer op tilt ;)... Dus mooi even tijd voor je en om even te spammen. Ik had van As al een verslag gehoord van jullie weekendje weg, maar om jouw verslag te lezen is nog grappiger ;) Je moet aan een boek beginnen joh! Je schrijft gewoon leuk. En ik ben het er trouwens ook mee eens dat je ooit de dikke van dale nog wel gaat halen ;)
Groetjes en sterkte, maar vooral niet gaan wanhopen want je doet het super!!
Kuzz Maeike

Anoniem zei

hey lievie,

goed om te horen dat je mn broer en jelmer overleefd hebt. maakte me eerlijk gezegd een klein beetje zorgen haha. nee hoor, ze kunnen heel lief zijn, maar dat wist jij ook al. heb je je tas al ingepakt? je hebt nog maar 2 dagen he.

kus moena

Anoniem zei

Nou zus je bezoekers gaan goed. Ik ben er nu ongeveer 20 van de 171. Nog maar één nachtje slapen en we mogen weg!! Eindelijk!! Ik heb er al helemaal zin in.

Ik bel je later,
Kus niki

Anoniem zei

joehoe morgen gaan we! ik ben al druk mn tas aan t pakken. ik bel je vanavond wel even als ik in de trein zit.

dikke kus moena

Anoniem zei

telt dat ook als spam bericht?
of moet er dan ook echt SPAM in staan? nou ja bij deze dan nog een spambericht.
xmoena

Anoniem zei

Ha die Roos,

Wij wensen je vanuit "Le Petit Coq" een heel fijn en ontspannen weekend.
Kortom nogmaals: veel plezier op Schier.

Groetjes en veel liefs