.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

woensdag 30 mei 2007

PET-scan

Vandaag was het weer tijd voor de PET-scan... Ik vergat het continu de afgelopen dagen, maar gisteravond opeens toch nog in de stress. WAAAH ziekenhuis, misselijk, overgeven, in bed liggen..... Drama om niks, maar ja dat is de geest he. Vanochtend voelde ik me weer toppie en mocht ik niks eten maar moest ik wel een liter water drinken (en dat voor 7.45.... :-s). De eerste glazen gingen er soepel in, toen de antibiotica en nog wat glazen. Geen probleem. Vlak voor we weggingen werd ik toch wel heel misselijk. Vreemd aangezien ik helemaal niet gestrest was. En ja hoor. Daar kwam 1 liter water, plus wat rijstkorrels van de vorige avond er weer uit. Erg typisch, maar goed even bijkomen en toen op de fiets naar het ziekenhuis. Het was op zich geen probleem, ik moest daar ook nog een halve liter water drinken maar als ik misselijk werd mocht het ook minder. Je mag bij dit onderzoek voor de scan 1,5 uur niet praten en je inspannen (dus liggen op bed) en dat gaat prima met een tijdschrift. Af en toe een slok water, voelde niet slecht maar ook niet helemaal ok. Na de tweede keer plassen meteen weer terug en kwam ook dat water er weer uit. Heel gek. Waarschijnlijk komt het, zo zijn we er nu achter, door de antibiotica. De arts had de vorige keer al gevraagd of ik daar ook misselijk van werd maar dat dacht ik toen niet. Op zich is dat een mooie uitvinding aangezien ik de dagen na de chemo ook die antibiotica op een nuchtere maag slik en het dus veel misselijkheid kan verklaren! Dat zou toch mooi zijn....
Toen nog een uurtje in de scan en klaar was Roosje weer.
Daarna wel weer even heel gammel en ziekjes van dat overgeven en niet eten, maar ook dat krabbelde vanmiddag weer op. Over een weekje (dus hopelijk dinsdag) krijg ik de uitslag, maar eerst maandag nog een CT-scan...

Ooh enne ik heb vanmiddag een smoothie boek gescoord!!!

2 opmerkingen:

Femmy zei

Vervelend joh, dat je alles eruit gooit wat erin gaat. Misschien komt het inderdaad van de antibiotica. Vreemd dat je mag lezen en water drinken tijdens dat 1,5 uur dat je de radioactieve stof moet laten inwerken. Ik mocht echt helemaal niks, lag zelfs helemaal ingepakt in dekens. Mocht zelfs geen muziek! :-( Nou ja, voor mij is het allemaal achter de rug. Ik ga duimen dat de uitslag goed is!! Fijne dag vandaag!

Anoniem zei

Ik hoop echt dat de misselijkheid van de antibiotica zou komen! Dat zou echt fijn zijn... dan is dat wat minder.. maar goed... Ik ben nog steeds verkouden, dus ik denk het niet dat ik je nog voor het weekend zal zien :( heb je maandag overdag (eind van de middag) wat tijd voor mij?? Dan kunnen we nog even wat in de stad drinken of ik kom ff bij jou langs. Ik bel nog wel.

xxx as