.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

vrijdag 18 mei 2007

Sporty girl

Ik durf bijna geen nieuwe log te schrijven bang als ik ben om nieuwe lurkers te ontmoedigen zich alsnog te ontlurken... Echt ontzettend leuk al die reacties hier op de weblog en per mail van mensen die zich bekend maken!! Nog even voor de goede orde: iedereen is hier welkom en mag zo vaak rondneuzen als hij/zij wil. En het belangrijkste: ik vind het van niemand (!) raar om berichtjes te ontvangen!! Echt, dat is alleen maar leuk! Dus blijf vooral ontlurken, ik wacht in spanning af..

Ondertussen ben ik ook helemaal een sporty girl. Deze week twee keer aan het sporten geweest.. Matthijs denkt dat dit niet sportieve kind (ik dus) het alleen maar leuk vindt vanwege de zeer leuke fysiotherapeut, ik zeg dat dit komt door het sporten zelf (al helpt de zeer leuke fysio natuurlijk wel ;-) ).
Om eerst even eerdere berichten recht te zetten: mijn workout is wel wat anders dan die paar minuten fietsen en wat oefeningetjes die ik eerder heb beschreven! Poeh.. Fietsen, armspieren, beenspieren, buikspieren, nog meer arm- en beenspieren, borstspieren en dan nog een kwartier op zo'n loopapparaat. Ik had er zowaar spierpijn van! Dinsdag was de eerste keer echt sporten en ik was die dag moe en een beetje bllggh... Niet echt vrolijk dus. Ik fietsen, alleen en saai dus nog meer piekeren. Maar daarna flink aan de gewichten en vooral dat loopapparaat doet wonderen. Hartslag van 170, zweten en met stevige tred op weg. Toen ik weer in de auto zat realiseerde ik me opeens dat ik niet moe meer was en ook nog eens heel erg vrolijk!! Jippie! Daar deden we het dus voor... Vandaag leek na mijn zwaardere workout mijn hartslag zelfs wat rustiger, dus let maar op: over een jaar loop ik de marathon! (hahahaha lachtte zij zelf...)
Nog even een heerlijke Roos blunder: Toen ik voor het eerst op het loopparaat moest (dus geen band maar van die voetstappen die rondgaan en waar je met je armen meebeweegt) vroeg fysio Edwin of ik dat al vaker had gedaan. Nou, zei ik, nooit serieus maar ik heb er wel eens op gestaan. Ooh zegt hij.... Je loopt nu namelijk achteruit!!
(.....................dussss..............) Ja zei ik stoer, is je dat nog nooit opgevallen?? Dat doe ik altijd! hahaha... En toen: dat vertellen we dus aan niemand he!! Al die andere mensen lachen! *zucht*
Dus misschien ben ik volgend jaar wel de eerste die de marathon achteruit rent!! :-D

Maar goed... Zometeen ga ik heerlijk een weekendje naar Vlieland met Moena en haar familie. Lekker uitwaaien, fietsen (want dat kan ik nu weer!) en gezellig doen! Dan kan ik er dinsdag weer fris en fruitig tegenaan... En dan kan mijn altijd geweldige vriend er dinsdag ook weer tegenaan, ook niet onbelangrijk!

8 opmerkingen:

Femmy zei

Hahaha, ik kom aanmoedigen als je een marathon in zijn achteruit gaat lopen! Maar wel supergoed zeg dat je kan sporten. Ik kon het pas 3 maanden na mijn chemo's, maar voelde me dan ook inderdaad energieker.
Leuk trouwens dat je moeder zich op mijn weblog heeft ontlurkt!!

Groetjes, Femmy

Anoniem zei

hihi bedankt dat je in je inleiding je beroep hebt geschreven;) Ik zat in de buurt!
Ik had hiervoor ook 3 jaar hbo-v gedaan maar niet afgemaakt.
Bij een ggd werken lijkt mij ook erg leuk!

Nou geniet van je weekend!
gr, marilisa

jonas zei

Hey Roos,
Of je het ontlurken kan noemen weet ik niet, maar ik stuur ook maar een berichtje..... Ik hoorde een tijdje terug hoe het met je gaat en schrok daar heel erg van, ook al heb ik je maar één keer gezien (in december bij Marlies), ik vond het toen wel heel gezellig. Vandaag voor het eerst op je weblog gekeken, en meteen tot begin april gekomen. Ik heb respect voor de manier waarop jij je er zo doorheen slaat. Ik zal je blijven volgen en misschien wat vaker een berichtje achterlaten. Ik wens jou en iedereen die je steunt veel sterkte toe, maar ook veel plezier op de goede momenten.
groetjes, jonas

Lidwien (Limburg/Garmisch/Amsterdam) zei

Hoi Roos!
Ik heb ademloos jouw weblog doorgelezen....tjee zeg, wat maak je allemaal door, zo zie ik je nog swingen in de "hollandsche manege"...en dan is daar ineens hodgkin! Goh Roos, je schrijft goed, wat een strijd lever jij, samen met jouw vrienden en familie...hard werken is dat, als ik je zo lees.
Hopelijk heb je een fijn weekend op Vlieland, en ben je lekker uitgewaaid en uitgerust als je terugkomt...?
Roos, houd moed, je bent goed bezig hoor! we leven hier in Limburg met jou en je vrienden mee...
Heel veel liefs ook van Hans,
Lidwien

Matthijs zei

Hi schoonheid,
Ook maar weer eens een berichtje van mij. Ben blij dat je vanavond weer thuis bent. Wordt weer een zwaar weekje maar je bent nu natuurlijk volledig uitgerust en uitgewaaid! Dikke kus en tot strakkies.

Anoniem zei

Eigenlijk had ik je al 100 kaartjes willen sturen, maar laf als ik ben wordt dat natuurlijk steeds moeilijker, hoe langer je wacht. Roos wat een ongelooflijke pech dat jou dit moet overkomen. Ik lees je logboek regelmatig en denk eigenlijk best wel vaak aan je en wat je moet doorstaan. Ik ben me rotgeschrokken toen ik er begin maart haast 'toevallig' achter kwam wat er aan de hand was. Ik wens je gigantisch veel sterkte en beterschap toe! Bij deze dus ontlurkt: xx Saskia (uut feerwerd)

Marianne zei

hai roos en matthijs,

veel sterkte voor morgen.we denken aan jullie hoor! Goed zeg dat je zo sportief bent geworden. Draagt vast bij aan een goed herstel. Keep on doing the good work!!! liefs van Marianne


OPROEP xx OPROEP xx OPROEP XX
En dan nu.... een oproep voor iedereen maar niet voor Roos(jij stopt nu dus met lezen!!!!!)
Volgende week op roos haar betere dinsdag 29 mei is het "Nationale Verwendag Voor Vrouwen Met Kanker" ook wel VIVA LA DONNA DAY genoemd. Het lijkt me de gelegenheid bij uitstek om roos die dag eens super te verwennen. Zoveel moed mag best beloond worden!!!!! Als je al steeds denkt roos een cadeautje te willen geven of in de bloemetjes te willen zetten of haar een heel bijzonder kaartje te willen sturen: DIT IS DE DAG!!!!!!!
29 mei, noteer het in je agenda. Vergeet ze vooral ook op deze dag niet, deze moedige vrouwen!!!!
Zegt het voort....zegt het voort!!!

Anoniem zei

In het kader van de ontlurkingsweek maar even een berichtje. Check natuurlijk bijna dagelijks je blog, die overigens erg mooi en boeiend blijft!!( of had ik je dat al een keer verteld? :-) Denk aan je morgen, zet em op!
Doe je ook de groeten aan dat vriendje van je met die mooie billen? ( overigens ALLEEN in die nieuwe broek! hihi) Zie je vrijdag..

Hele dikke zoen
Magrita