.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

dinsdag 22 mei 2007

Vlieland

En toen was het weekend weer voorbij... Vrijdagavond ben ik naar Moena en familie vertrokken. De bedoeling was om vroeg naar bed te gaan, wat een beetje mislukte, maar de volgende dag ging om 6.15 de wekker. Ware het niet dat de lieve broer Arjen zo vriendelijk was ons om 5.45 te wekken.... Oef... Het mocht de pret niet drukken, nu was er toch nog tijd voor yoghurt met cruesli! Toen met de auto's op pad richting Harlingen. Moena en Arjen durfden het aan bij mij in de auto en na 1,5 uur lang hyperactiviteit van een oververmoeide Moena kwamen we (goddank!) heelhuids aan... Veel te vroeg... Na nog meer hyperactiviteit bij de boot betraden we de nieuwe superdeluxe veerboot richting Vlieland. Paspoorten bij ons want het is tenslotte Friesland, zaten we aan tafeltjes tegenover een glazen achterwand. Op Vlieland eerst even boodschappen en thuis een middagdutje. Ik was niet de enige die zijn ogen niet meer open kon houden dus dat kwam mooi uit.. Daarna nog even op een terrasje gezeten met een prosecco en brood met kroketten (ultiem vakantiegevoel!) en even geshopt (een superman badeend voor Matthijs en een zomerjasje voor mezelf) en een strandwandeling gemaakt.
De volgende dag was het echt super mooi weer! Buiten hebben we in de brandende zon ontbeten en de buiken bijgekleurd. Daarna naar het Posthuys gefietst. Uiteraard ik weer met Moena op de tandem als superduo. Er volgen nu eindelijk ook een keer foto's maar die heb ik nog niet.. Bij een iddillische strandovergang hebben we typisch Vlielandse koek genuttigd en nog even met de voetjes door de zee gewandeld. Onderweg nog een konijn in een konijnenhol gespot waar een heel klein babykonijntje in zat. Resultaat van een half uur doodstil voor het hol liggen: een foto van een donker konijnenhol zonder zichtbaar konijn.....
Bij het Posthuys lekker pannekoeken gegeten en toen betrok het weer, ging het waaien en werd het bibberen. De terugtocht was dan ook pittig.. Dus maar weer een middagdutje. Tja en dan ben je moe en komt de disndag toch wel weer erg dichtbij.. Dus eerst even bij Moena en later nog bij Arjen uitgehuild. Is ook niet moeilijk in de doodstille duinen met grijze lucht en een windje. Arjen noemde het een moment om ... (shit nou kan ik het woord niet meer bedenken..) te worden. Het kwam erop neer dat je dingen ging overdenken, filosoferen. Daarna ging het weer prima en hebben we heerlijk spelletjes met stuivers gespeeld (31en). En toen helaas helaas alweer naar huis op maandagochtend. Wat was ik graag gebleven... snif snotter snuif.. Maar ja, de plicht roept!

Om het leed wat te verzachten heb ik mezelf gisteravond nog even gruwelijk verwend met een nieuwe digitale camera... Die van mij was oud en slecht en nu heb ik de meest luxe, niet spiegelreflex, camera die er is. De beste camera van 2007! Joehoe! Qua uiterlijk zijn er wel wat mooiere, maar deze heeft 10x optische zoom en dan was dit echt het kleinste dat er was. Nou lijkt hij heel lelijk maar dat is niet zo... hahaha... Ik heb in ieder geval weer iets om me de komende dagen mee bezig te houden! En niet te vergeten was het natuurlijk ook bijzonder fijn om weer tegen Matthijs aan te kunnen kruipen... Maar dat spreekt voor zich!

Ik ben deze dag weer vol goede moed begonnen en ga deze lading chemo maar weer zo positief mogelijk tegemoet! Na deze krijg ik de PET en CT scan dus dat is wel leuk... Betekent helaas wel dat ik de komende week vaker naar het ziekenhuis moet, maar ja.. Zolang we geen primperan taferelen meer krijgen vind ik het best.

Later meer! Voor nu, een fijne dag en toedeliedokie! X

9 opmerkingen:

Matthijs zei

Hé Lieverd, veel sterkte voor straks! Neem camera en laptop mee, heb je lekker afleiding tijdens je lange zit.
Hoop dat je niet te ziek wordt (heb thuis net de vloer gedweild ;-))
Zie je strakkies!
X

Anoniem zei

nou nou wat veel nieuwe lurkjes heb e er bij zeg. Ik ben op zich bekend maar bij deze ont(s)lurk ik ook.
Sterkte vandaag en de komende,
je hebt wel weer een lekker weekendje in het voouitzicht..:)
groetjes aan Mathijs
liefs Go (slurkie)

Femmy zei

Tsss, een super-de-luxe digitale camera en niet één foto! Daar komt toch wel verandering hoop ik?
Ik hoop dat de chemo vandaag meevalt en dat je Matthijs' schone vloer niet bevuild, hehehe!!
Je doet het superrrrr!!

Anoniem zei

Eindelijk weer tijd om even rond te neuzen op je weblog. Ik ben helemaal jaloers op je heerlijke weekend Vlieland. Hoop dat de chemo een beetje ok is gegaan vandaag (zover als dat mogelijk is) en dat je je niet al te beroerd zult voelen. Zoals altijd, we denken aan je! Ook de groetjes van bas, lfs Feikje

Marianne zei

Hai roos en matthijs,

hopenlijk gaat het niet te beroerd met je! Sterkte voor de komende dagen wijvie! En ook voor Matthijs natuurlijk die kleine dweil.....erd.
Liefs van Marianne

NOGMAALS VOOR WIE HET NOG NIET WEET:
OPROEP xx OPROEP xx OPROEP XX
En dan nu.... een oproep voor iedereen maar niet voor Roos(jij stopt nu dus met lezen!!!!!)
Volgende week op roos haar betere dinsdag 29 mei is het "Nationale Verwendag Voor Vrouwen Met Kanker" ook wel VIVA LA DONNA DAY genoemd. Het lijkt me de gelegenheid bij uitstek om roos die dag eens super te verwennen. Zoveel moed mag best beloond worden!!!!! Als je al steeds denkt roos een cadeautje te willen geven of in de bloemetjes te willen zetten of haar een heel bijzonder kaartje te willen sturen: DIT IS DE DAG!!!!!!!
29 mei, noteer het in je agenda. Vergeet ze vooral ook op deze dag niet, deze moedige vrouwen!!!!
Zegt het voort....zegt het voort!!!

Erik zei

Ha die Roos, zal ik mij ook eens even augurken dan....fantastische site, Roos! Je weet je strijd tegen Hodgkin behoorlijk treffend en ook met een goeie dosis humor te verwoorden! Misschien moet je de boel maar bundelen en eens op zoek naar een uitgever, kun je tenminste nog wat euros verdienen aan die rotziekte ;-) Nou ik hoop dat de chemo gisteren een beetje meeviel. In ieder geval veel sterkte weer deze week en tot snel!

Liefs, Erik (salsa)

Anoniem zei

eej schatje,

ik ben ook wieder zu hause. heb mn pappie en mammie, opeleoma en karatakabroer achter moeten laten op een zonovergoten eiland. was helemaal niet leuk om te doen.
supergaaf dat je die camera gekocht hebt, wilde er gister nog naar vragen maar was t vergeten toen ik je aan de telefoon had. paps gaat een cd branden met alle foto's dus die krijg je zo snel mogelijk.
veel sterkte maar weer de komende dagen.

dikke kus moena

Anoniem zei

Soh meid, die chemo zit er weer in. Weer een streepje zetten.... voor het aftellen.
Zal toch wel weer een spannende tijd worden om de uitslagen af te wachten van de PET en CT scan. Hoe lang moet je wachten op zo'n uitslag??
Ik las dat je zelf in de auto hebt gereden ander half uur?? Knap hoor!! Was toen bij mij echt niet vertrouwd. 't Was net alsof ik dronken achter het stuur zat haha. Rare en vreemde ervaring...nuchter en toch dronken haha Maar ja, de ene chemo is de andere niet natuuurlijk.
Maar ja, bij een chemokuur hoort ook een katerig gevoel, dat is eigenlijk hetzelfde effect.
Sterkte voor de komende dagen.
Liefs Roelie

Nadja zei

Hoi Roos,
Hoe doorsta je je week? Zo te zien aan de eacties hier heb je een heleboel lieve vrienden om je heen, hartstikke goed. Ik zal regelmatig even kijken hoe het gaat, en als je vragen hebt (ik heb zelf ruim tien jaar geleden Hodgkin 4b gehad) kan je altijd terecht bij mij of andere Thomas-vrijwilligers. Sterkte!

Groetjes

Nadja
(vrijwilliger LVN en de jongerengroep 'Thomas')