.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

maandag 13 augustus 2007

Nog één nachtje slapen

14 augustus. Morgen. Deze dag staat al een halfjaar met vele uitroeptekens in mijn agenda. Dit was de datum die ik naar iedereen riep die het wilde horen. En ook naar die die het niet wilden horen. Dan was het klaar. Afgelopen. Schluss. Finito. Een paar dagen verderop staat in mijn agenda: ‘start nieuw leven’. Maar goed, nu is het dan zover. Het is 13 augustus en DE DAG is morgen. Nou joepie. Ik ben helemaal niet blij. Sterker nog, ik voel me k*t. Het is natuurlijk fijn dat het de laatste is, maar dat maakt hem niet makkelijker. Ik word niet minder ziek en heb niet minder last van mijn lijf de komende weken. Doordat het de laatste is moet ik er ook nog de hele tijd aan denken. Alsof het zwaard van Damocles boven mijn hoofd hangt. Ik word er een beetje depri van. Ik zei vandaag tegen mijn vervangende fysiotherapeut: maandag ben ik heel blij, nu nog even niet. De vreugdedans die ik had verwacht te maken vandaag en morgen blijft nog even uit. Emoties gaan klaarblijkelijk hun eigen weg. Maar goed het is en blijft de laatste. En doordat er zoveel lading omheen hangt is het niet de makkelijkste maar wel de laatste! De laatste keer kotsen (wee je gebeente als je mij het komende halfjaar een buikgriep bezorgt!! ;-) ), de laatste keer een infuus met extra dikke naald in mijn arm, de laatste keer op die vreselijke ziekenhuiszaal, de laatste keer met de trolley kotsmisselijk door het ziekenhuis scheuren, de laatste keer drie dagen lang verzorgd worden, de laatste keer aderen in mijn arm hebben die in de fik staan, de laatste keer de ontzettend gore lactulose drinken om obstipatie te voorkomen, de laatste keer chemo…. En dan… Inderdaad: ‘start nieuw leven’. Ik kan niet wachten!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Zet hem op!!! Je bent een kanjer!

Roos zei

Wie vindt mij een kanjer???? :-D

Anoniem zei

SUC6, ben met toeval op je pagina gekomen. Doe as zondag meer met de ride for roses (100KM)

Anoniem zei

Kanjer? Je bent een ROOS!

Kus, Ries

Anoniem zei

Je kijkt er maanden naar uit, DE DAG die al maanden in je agenda staat, maar je moet er inderdaad nog wel doorheen, door DIE LAATSTE. Laat je gevoel je leiden. En dan .... dan komt ie, DE DAG dat je 'nieuwe' leven begint. Ik vind dat je dan o.a. een heerlijke verwenbehandeling bij mij in de stoel hebt verdiend! Ik hoor wel wanneer je daar aan toe bent. Veel sterkte deze week. Groetjes Gretha van der Veen

Matthijs zei

Tja schoonheid, de laatste... Meer kan ik er ook niet van zeggen. Natuurlijk blij, maar nu? Onderzoeken, afwachten, spanning, herstel....
Eindelijk weer mopperen op jou zonder schuldgevoel. Joepie!

Anoniem zei

Lieve Roos,
de allerlaatste chemo, voor mij over 2 weken, heel bijzonder maar ook weer heel gewoon, een aantal dagen ziek en zwak en misselijk en klote voelen... maar daarna kan je het achter je laten en krijg je vanzelf weer kracht om vooruit te kijken en ik denk dat dat heerlijk zal zijn! Gaan we weer gewoon over die leuke schoolkindertjes praten en op de organisatie kankeren!
Ik zie er erg naar uit! Zet em op morgen!
Liefs, Janny

Anoniem zei

Ruza,

Succes morgen; voor de allerrrrlaatste keer:-)
Ze zeggen altijd de laatste loodjes wegen t zwaarst en misschien, nu ik je laatste blog heb gelezen, voelt t inderdaad zo voor jou...

Maar, zie t maar zo:
over 2 nachtjes slapen..is t voorbij:-)

x D&A

Anoniem zei

Hey Roos, alles wat je schrijft is weer zo herkenbaar voor mij. En ooohh DIE LAATSTE!!! Eens heb ik je geschreven dat ik ondanks ziek, zwak en misselijk kotsend boven de emmer hing vierde ik een groot feest in mijn hoofd. Als je dat gevoel kunt vasthouden gaat het helemaal goed komen morgen.
Ik wens je heel veel sterkte en je bent écht een KANJER ondanks dat ik je nog nooit heb gezien.
Liefs Roelie

PS Voor mij was 14 februari (Valentijn) de dag van mijn laatste behandeling. Ik voelde me als herboren.
Ik hoop dat dat bij jou ook zo zal gaan.
SUC6

Anoniem zei

Eej Topper!

Veel succes morgen! Ik denk aan je! Je bent gewoon klaaaaaar na morgen! Nou, zet 'm op!

Liefs, Martine

Anne zei

Haha, sorry; dat van die kanjer was ik dus. Maar ik heb geen inlog-gegevens. Dus vandaar, heb ook al eens gereageerd onder overig, maar nu dus per ongeluk anoniem geselecteerd.

Ik ben via-via op je weblog gekomen en lees nu dus mee. Ik vind het knap dat je tussen de slechte dagen nog zoveel leuks en goeds kan halen uit de goede dagen. Gek, dat je gaat meeleven met iemand die je niet kent, maar dat ga je dus uiteindelijk wel doen.

Groetjes Anne