.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

maandag 20 augustus 2007

Ride for the Roses

Gisteren was het dan zover. Ik heb het een tijd geleden hier al aangekondigd: de Ride for the Roses. De 10e editie en dat ook nog in het altijd mooie Groningen. Astrid en Matthijs waren helaas te laat met inschrijven maar wij hebben een ware topper ingezet om voor mij te rijden: Fenna. Fenna, een vriendin van Matthijs, heeft samen met een aantal collega’s de 100 km cycle tour gereden! Matthijs heeft de avond van tevoren haar rugnummer opgespeld, Fenna is extra vroeg naar bed gegaan, heeft ontbeten met een schaal pasta en is vervolgens om 9.30 aan de start verschenen. Astrid sliep als mede-supporter bij ons en ook wij togen om 10.00 naar Martiniplaza. Onderweg werden we door onze wielrenner gebeld of we nog bananen konden scoren. Zondagochtend is dat best lastig, maar bij een net geopend tacorestaurant hebben we voor 2 euro twee bananen gescoord. Ook weer geregeld. Bij Martiniplaza aangekomen was het een drukte van jewelste. 10.000 mensen zouden gaan fietsen en dat plus aanhang zorgt voor drukte. Maar wat een leuke drukte! Na een zoektocht naar Fenna de bananen afgeleverd en een goede supportpositie opgezocht. Burgemeester Wallage gaf het startschot en anderhalf uur later (!) waren de laatste mensen vertrokken. Toen Fenna langsreed hebben we als echte supporters heel hard staan gillen waarop de man met de microfoon opmerkte dat sommigen een eigen fanclub hadden meegenomen. En zo is het!
Ondertussen heb ik nog hard meegezongen met de Groningse versie van ‘The Rose’ en oogcontact gehad met Jacques d'Ancona. Om 15.00 kwamen alle 10.000 fietsers tegelijkertijd weer binnen en hebben we onze heldin onthaald. Moe, maar voldaan nam ze haar roos en mijn knuffel in ontvangst. Het was een erg leuke tocht geweest met heel veel support langs de route. Wij waren vooral heel trots, dus Fenna: BEDANKT!!
Uiteindelijk is er gister een recordbedrag van € 776.987,44 opgehaald dat volledig ten goede komt aan de KWF. De hele dag voelde voor mij in ieder geval als een feestje. Het gevoel dat iedereen die dag bezig is met aandacht voor kanker voelt zo goed. Overal zie je namen van mensen op ruggen staan voor wie er gereden wordt en dan denk ik: ‘aah ja kijk: Klaas!’ Hele bijzonder, dus de volgende keer ben ik ook van de partij, maar dan op de fiets!

4 opmerkingen:

Marianne zei

hai roos, als ik je verslag zo lees spijt het me best dat we the ride for the roses gemist hebben. Maar het viel erg ongunstig aan het eind vd vakantie. Jesse was gisteren moe en zag op tegen het naar school gaan. Het is goed dat we thuis bleven.Misschien ga ik volgend jaar wel voor mijn moeder en voor jou fietsen. Hoewel 100 km me te ver is hoor. Zou ik toch nog sportblessures kunnen krijgen. Het eerste het beste weekend dat het nu lukt komen we jullie kant op. Geniet van je chemo vrijheid!!! En maak je niet te veel zorgen! We duimen voor je en lezen wel weer hoe het ging bij de hematoloog en geneacoloog. Succes!! Liefs marianne

fenna zei

Hoi Roos,

Prachtig verhaal. jouw beleving en enthousiasme maakt zo'n tocht vele malen waardevoller. Vandaag nauwelijks het bed afgeweest maar verdraag de moeheid met een grote glimlach. Tot snel

Anoniem zei

Hallo Roos,
afgelopen maandag,weer begonnen op de GGD.'Savonds maar eens even rustig jouw verhalen van de laatste weken gelezen. Het wordt zo langzamerhand een compleet boek. De komende tijd maar genieten van de nazomer en van het feit dat de chemo's achter de rug zijn! groeten van Petra

Femmy zei

Wat een kanjer, die Fenna! Leuke foto's en leuk verslag. En die sjaal staat je supergoed. Ik ben benieuwd wanneer je een pluisbolletje krijgt.