.

"Wanneer we er het minst op bedacht zijn, gooit het leven ons plots in het diepe om onze moed en onze veranderingsgezindheid op de proef te stellen.”

zaterdag 3 maart 2007

Uitslag

Dag dag,

Sorry sorry sorry dat ik nu pas schrijf terwijl ik de spanning flink had opgebouwd. We zijn een beetje egoistisch in deze (kanker)tijden... :-)
Ik heb nu ook maar heeeel kort de tijd want wordt zometeen bij de pruikenmevrouw verwacht voor een doorpassessie.

Even heel kort de highlights: later uitgebreider:
  • Het is de ziekte van Hodgkin :-)
  • Het zit ook in het vocht in m'n longen :-(
  • Daardoor zit ik nu in stadium 4b (zwaarste vorm met ziekteverschijnselen) :-( (schrikken)
  • Maaar er is een index waar ik 2 op scoor wat betekent dat ik NIET doodga :-) (jippie!)
  • Er moet woensdag toch een beenmerpunctie :-(
  • Door dat hoge stadium krijg ik een zwaardere chemotherapie: 6 kuren van een maand. Elke maand 2 dagen naar de polikliniek. Oftewel elke twee weken chemo een halfjaar lang.
  • De jeuk gaat heel snel weg!!!!!!!! :-) (jippie jippie jippie!!)
  • Na een half jaar kijken of er ook nog bestraald moet worden.
  • De meeste mensen worden NIET onvruchtbaar. (let wel: de meeste)

Na een pittige onderhandeling krijg ik a.s. woensdag de eerste chemo. Ik wou zo snel mogelijk, dus dinsdag nog een PET-scan en dan woensdag eerst een beenmergpunctie en aansluitend chemo op een vreselijk depressieve dagbehandeling.. En dus snel kaal.

Ooh ja de arts verwacht dat ik niet doodziek wordt van de chemo (wel 2/3 dagen ofzo) maar vrij snel op zal knappen. Aan het eind van het traject zal ik juist wat meer de klappen van de chemo krijgen, dus dat klonk overwegend positief.

We waren relatief opgelucht gister maar het blijft raar: opgelucht over kanker. Want dat is het en dat blijft het. Daarna totaal uitgeput. Nu moet ik rennen maar er volgt meer!

x

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou meisje,

Dat het al zover is is idd wel schrikken, maar hoe dan ook weet je nu wel waar je aan toe bent, en dat lijkt me toch wat rustiger voor je. Ik wens je heel veel sterkte en mocht ik een keer iets voor je kunnen doen hoor ik het graag. Ook trouwens de groeten en sterkte gewenst van Patricia de Haan (van school) Dikke Kuzz, M├Žike (en ook namens Jeroen)

nataschja zei

hoi roos, je spreekt in je log over n index, waar jij 2 op scoort.

waar vind ik deze index

Roos zei

Hoi Nataschja,

Ik ben de naam van die index vergeten, maar als je zelf Hodgkin hebt dan rekent je arts die uit. Die index kijkt oa. naar je leeftijd, geslacht, bloedwaarden, etc en voorspelt je overlevingskansen veel beter dan met de 4 stadia.

Succes!

Groetjes Roos